Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 23 de novembre del 2018

Sabates Roges contra la violència de gènere

El CFPA de Mutxamel conmemora el Día Internacional contra la Violencia de Género, con su aportación al proyecto “Zapatos Rojos: Arte y Memoria contra el Feminicidio” La tarde del 22 de noviembre, el Centro Municipal de Formación de Personas Adultas del Ayuntamiento de Mutxamel se unió a este proyecto artístico con los más de 80 pares de zapatos rojos aportados por alumnos y alumnas, profesores y personal de administración y servicios. El proyecto que os presentamos fue una iniciativa de Elina Chauvet, artista mejicana, que en 2009 comenzó su recorrido por diferentes países.
“El color rojo representa la sangre, pero también el corazón de la esperanza”. Mientras la violencia hacia las mujeres no sea un tema urgente en los espacios legislativos, Zapatos Rojos continuará indefinidamente, ya que es un símbolo de reflexión”. Estas palabras de E. Chauvet tienen como fundamento su experiencia personal, ya que su hermana murió víctima de la violencia de su marido. Visibilizar la violencia hacia las mujeres, aunque sea de manera simbólica, provocar la reflexión sobre este problema en el mundo, son objetivos de esta instalación artística que sigue su recorrido imparable. Pero, no todo acaba aquí. Desde las aulas y, a través de la música, la poesía, los testimonios… estamos demostrando que la Educación es una herramienta poderosa de transformación social. Provoca el debate y la reflexión sobre la violencia hacia las mujeres y la justicia. Los profesores del CFPA municipal de Mutxamel quieren agradecer a todos y todas su colaboración por haber materializado este proyecto.
El CFPA de Mutxamel commemora el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, amb la seua aportació al projecte “Sabates Roges: Art i Memòria contra el Feminicidi” La vesprada del 22 de novembre, el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de l'Ajuntament de Mutxamel es va unir a aquest projecte artístic amb els més de 80 parells de sabates roges aportades per alumnes, professors i personal d'administració i serveis. El projecte a què es van sumar va ser una iniciativa d'Elina Chauvet, artista mexicana, que en 2009 va començar el seu recorregut per diferents països. “El color roig representa la sang, però també el cor de l'esperança”. Mentre la violència contra les dones no siga un tema urgent en els espais legislatius, Sabates Roges continuarà indefinidament, ja que és un símbol de reflexió”. Aquestes paraules de E. Chauvet tenen com a fonament la seua experiència personal, ja que la seua germana va morir víctima de la violència del seu marit. Visibilitzar la violència contra les dones, encara que siga de manera simbòlica, i provocar la reflexió sobre aquest problema en el món són objectius d'aquesta instal·lació artística que seguix un recorregut imparable. Però, no tot acaba ací. Des de les aules i, a través de la música, la poesia i els testimonis estem demostrant que l'Educació és una eina poderosa de transformació social. Provoca el debat i la reflexió sobre la violència cap a les dones i la justícia. Els professors del CFPA municipal de Mutxamel volen agrair a tots i a totes la seua col·laboració per haver materialitzat aquest projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada