Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 12 de març del 2019

Les llengües de Mutxamel

En la presentació que vam fer el passat 20 de febrer per a commemorar el Dia de la Llengua Materna férem referència al fet que a Mutxamel hi ha dos llengües oficials, el valencià i el castellà. El valencià que durant anys va ser la llengua majoritària, però minoritzada, ara ha passat a ser minoritària i oficial, però tot i que oficial, encara minoritzada en alguns sector. El fet significatiu que s'ha produït en els últims anys és la diversitat de la procedència de part dels habitants de Mutxamel, (dades de l'INE 2018):
Com en la imatge que proposa Isabel de la classe d'espanyol per a estrangers, el valencià i el castellà, com a llengües oficials que són, es convertixen en mitjà de convivència dels mutxamelers i mutxameleres. Aqüeducte que connecta amb la nostra paraula en valencià aiguadut, en la pronunciació mutxamelera aiguaüt. Per este aqüeducte de la comunicació en la nostra localitat conviuen persones que parlen més de quinze llengües i que han de saber que el valencià forma part de les llengües que els donen la benvinguda i és esencial per a conéixer la toponímia,la història i els costums de la terra on ara viuen.
I per acabar mostrem la presentació d'Aziza, alumna del primer cicle de valencià que ens presenta una taula d'equivalència entre l'abecedari àrab i la transcripció a llengües llatines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada