Total de visualitzacions de pàgina:
divendres, 21 de febrer del 2020
21 de febrer- Dia Internacional de la Llengua Materna / 21 de febrero. Día Internacional de la Lengua Materna
21 DE FEBRER- DIA INTERNACIONAL DE LA LLENGUA MATERNA
“Les societats multilingües existixen a través de les seues llengües, que transmeten i preserven els coneixements i les cultures tradicionals de manera sostenible. Per això, hem de tenir cura de totes les llengües.”
Amb estes paraules clou l’article que podem llegir a la pàgina d’inici de les Nacions Unides per a commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna- 21 de febrer.
A Mutxamel, també la societat és cada volta més multilingüe, com podem vore en la imatge convivim persones de diferents nacions d’origen i per tant amb un ventall cada volta més gran de llengües.
A banda que siga més o menys afortunat el terme de Llengua materna, el que es vol commemorar és la riquesa cultural que aporten les llengües i la necessitat de tenir-ne cura. Sense cap dubte el coneixement del valencià, permet conéixer millor la història, la tradició i els costums de Mutxamel. Perquè malgrat que el valencià no siga la llengua majoritària en estos moments, encara és imprescindible si volem que la nostra siga una societat sostenible pel que fa a la seua tradició i història.
Al Centre de Formació de Persones Adultes trobem un espai de convivència per a aprendre les dos llengües oficials, castellà i valencià, i per a compartir coneixements de les altres llengües que poden sentir al municipi, sobretot a través de l’alumnat d’Espanyol per a estrangers.
21 DE FEBRERO- DIA INTERNACIONAL DE LA LENGUA MATERNA
“Las sociedades multilingües y multiculturales existen a través de sus lenguas, que transmiten y preservan los conocimientos y las culturas tradicionales de manera sostenible. Por eso, debemos cuidar de todas las lenguas.”
Con estas palabras cierra el artículo que podemos leer en la página de inicio de las Naciones Unidas para conmemorar el Día Internacional de la Lengua Materna 21 de febrero.
En Mutxamel, también la sociedad es cada vez más multilingüe, como podemos ver en la imagen convivimos personas de diferentes naciones de origen y por tanto con un abanico cada vez más grande de lenguas.
A parte de que sea más o menos afortunado el término de Lengua materna, lo que se quiere conmemorar es la riqueza cultural que aportan las lenguas y la necesidad de protegerlas. Sin lugar a dudas en nuestra localidad el conocimiento del valenciano, permite conocer mejor la historia, la tradición y las costumbres de Mutxamel. Porque a pesar de que el valenciano no sea la lengua mayoritaria en estos momentos, todavía es imprescindible si queremos que la nuestra sea una sociedad sostenible en cuanto a su tradición e historia.
En el Centro de Formación de Personas Adultas encontramos un espacio de convivencia para aprender las dos lenguas oficiales, castellano y valenciano, y para compartir conocimientos de las otras lenguas que pueden oírse en el municipio, sobre todo a través del alumnado de los cursos de espanyol para extranjeros.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada