Total de visualitzacions de pàgina:
dilluns, 26 de setembre del 2016
Llegir el món en valencià
LLegir ens porta a conéixer el món, ens informa del que passa al nostre voltant, per això cal que cerquem informació en les nombroses pàgines digitals que ens aproximen la realitat, i de tot és pot parlar en valencià, és una llengua de comunicació que ens parla de ciències i de lletres, de física i d'arquitectura. Us deixem dos enllaços, un el treball guanyador de la primera edició del certamen d'investigació Manuel Antón, L'Avinguda de Carlos Soler: Un espai públic confortable?. L'altre, Marxa Romana pel Camí del Peix.
divendres, 23 de setembre del 2016
Avaluació
Cal construir un itinerari d'aprenentatge, un entorn que ens permeta assolir els objectius, i cal fer un seguiment del camí, no solament sincrònic sinó també diacrònic i això ho aconseguirem mitjançant fulls d'avaluació.
Els continguts
Ara que obrim el curs cal que coneguem quins són els continguts de les matèries a estudiar. És bo preguntar-nos què en sabem i què necessitem per ampliar i assolir els continguts, així com cercar els materials i els exercicis per a treballar.
Tot seguit presentem els continguts de valencià, que podeu adaptar a altres llengües.
dijous, 22 de setembre del 2016
Objectius i recursos
Quan estudiem una llengua el nostre objectiu és assolir una preparació que ens permeta moure'ns en les competències lingüístiques per comprendre i aprendre el món per després construir un món a la nostra alçada.
Cal saber on volem arribar, com i quan; per posar-nos a treballar.
Llegir, parlar i escriure. Reflexionar i crear.
Expressar-nos en valencià per empoderar-nos, per situar-nos en el món.
DE recursos, n'hi ha molts, per començar a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua trobareu en la secció de publicacions en pdf lèxics, la gramàtica i manuals ( vos recomanem el Llibre d'estil per als mitjans audiovisuals en valencià. http://www.avl.gva.es/va/publicacions.html
dimecres, 21 de setembre del 2016
Comencem els cursos de Valencià 2016-2017
Este vespre a les set comencem el curs de valencià per a preparar les proves lliures del GES que obrim a qui vulga fer també les proves del B1 i B2 de Valencià de la JQCV.
A les huit comencem un curs intensiu per a preparar les proves de novembre del mitjà C1 i superior C2 de la JQCV.
Tant per assolir els objectius d'un i altre cal que dissenyem el nostre PLE (Entorn Personal d'Aprenentatge)que en la definició de Jordi Adell i Linda Castañeda sobre PLE és el ‘conjunt d’eines, fonts d’informació, connexions i activitats que cada persona utilitza de forma habitual per aprendre, i que este aprenentatge s’entén com a resultat d’una activitat on intervenen tres tipus de processos cognitius bàsics: llegir, reflexionar/fer i compartir’
Així doncs tots tenim un PLE."
https://sites.google.com/a/xtec.cat/aprendre-en-entorns-digitals-canviants/l-aula-digital/e-portafoli/elaboracio-del-ple

Subscriure's a:
Missatges (Atom)